30-35 jobs forsvinder når børneasylcenter lukker

Mellem 30 og 35 mister deres job, når Thisted Kommune og Udlændingestyrelsen til oktober lukker børneasylcentret i Thisted.

asylcenter3.jpg

Et fald i antallet af asylansøgere, har fået Udlændingestyrelsen til at dreje nøglen om hos børneasylcentret i Thisted. Det betyder, at mellem 30 og 35 ansatte mister deres job, når lukningen bliver en realitet den 20. oktober.

Nødvendigt men ærgerligt
Børneasylcentret Thisted har været hjem for flere uledsagede, mindreårige asylansøgere. Men fordi antallet af asylansøgere den senere tid har været faldende, har Udlændingestyrelsen valgt at lukke ned for de 100 midlertidige pladser på centret i Thisted.

– Det er ærgerligt, men også forståeligt. Personalet har gjort en kæmpe indsats, og det sætter vi stor pris på. Men vi er også nødt til at tilpasse vores kapaciteter til det reelle behov. I og med at antallet af uledsagede, mindreårige asylbørn er nedadgående, betyder det også, at behovet for frie pladser er mindre. Derfor lukker Børnecenter Thisted den 20. oktober, og det er dermed også et farvel til 30-35 gode kolleger, siger Lars Sloth, direktør for Børne- og Familieforvaltningen til Limfjordupdate.dk.

Børneasylcentret i Thisted har været i drift i godt et år, når centret lukker den 20. oktober 2016, og har været hjem for godt 100 uledsagede asylansøgere mellem 12 og 17 år.