3-årig pige fjernet fra plejeforældre

En skilsmisse er skyld i, at en tre-årig pige er fjernet fra de plejeforældre, hun har boet hos det meste af sit liv. Plejemoren vil ellers gerne beholde sin plejedatter.

26082014_plejeforaeldre.jpg

Både Gia og Anders Monberg savner deres tre-årige plejedatter. De to blev sidste år skilt fra hinanden - siden har de ikke set hende.

- Jeg tror det er hårdt for hende i hvert fald, at skulle starte helt forfra, siger Gia Monberg til TV MIDT VEST.

Pigen blev anbragt hos Gia og Anders Monberg, da hun var tre måneder gammel. Og de biologiske forældre har været glade for datterens plejeforældre.

- De kender hendes behov, og det har været hendes trygge base at være hos dem. Så det med at de har fjernet hende gør, at hun bliver endnu mere skrøbelig, forklarer Liv Klint Andersen, der er biologisk mor.

Mister godkendelse

I det øjeblik plejeforældre bliver skilt, så mister de to personer deres godkendelse. Derfor skal de starte forfra med en godkendelse, og derfor har de også mistet retten til at være plejeforældre for den 3-årige pige.

Gia Monberg bor i dag hos sin nye kæreste, og de vil gerne beholde plejedatteren. Men det vil kommunen ikke give dem lov til.

- Her er situationen jo den, at det er godt nok et nyt par, der søger, men der vurderer vi, at er der ikke er tale om et sammenliv, hvor vi kan vurdere, hvor stabilt det er. Jamen, så tager vi ikke nogen risiko der, forklarer Anton Rasmussen, børnechef- og familiechef ved Ikast-Brande Kommune om afvisningen.

Ankestyrelse giver kommune medhold

Ankestyrelsen har givet kommunen medhold i afgørelsen. Men både de tidligere plejeforældre og de biologiske forældre, håber alligevel deres pige kommer tilbage.

- Jeg synes reglerne skal laves om. Jeg synes de børn, der er i det her system, de måske skal have en chance på en eller anden måde, forklarer Gia Monberg.

2:04
En skilsmisse er skyld i, at en tre-årig pige er fjernet fra de plejeforældre, hun har boet hos det meste af sit liv.