2,7 mio. tabt på gulvet

AP Møller Fonden var klar til at skænke menighedsrådene i Nr. Bork og Sdr. Bork et stor millionbeløb til et nyt menighedshus. Men nu er pengene og planerne tabt på gulvet. De to menighedsråd kunne ikke blive enige om byggeriet.

19BorkBrok.jpg

De var glade i Sdr. Bork, da AP Møller fonden var klar til at give 2,7 millioner kr. til drømmen om et nyt forsamlings -og menighedshus i Sdr. Bork.

Men i dag er pengene væk og drømmen blevet ved tegningerne

Problemet er, at de 2,7 millioner ikke kun skulle gives til Sdr., men også Nr. Bork menighedsråd. Og her var de knap så lune på ideen om at bygge nyt i Sdr. Bork.

- De sagde fra helt fra begyndelsen. De mente det kun drejede sig om et samlingspunkt for Sdr. Bork, og det ville de ikke være med til, siger Niels Nedergaard fra Sdr. Bork Menighedsråd.

Handler ikke om placering

3 kilometer mod nord i Nr. Bork ser de noget anderledes på sagen.

- Det har ikke noget med placeringen af gøre. Det har noget at gøre med, at Nr. Bork ikke har kunnet se nødvendigheden af, at menighedsrådene skulle skyde mange penge ind i forsamlingshuset, siger Poul Ivan Madsen der er provst i Nr. Bork.

Projektet ville nemlig koste de to menighedsråd og provstiet godt halvanden million kroner, ud over det som AP Møller fonden ville give.

- Når der står en præstegård med et utæt tag, og præsten må op med spande, fordi det regner igennem, så kommer det i første række, siger Poul Ivan Madsen.

Nr. Bork får det hele

Nu er gaven på 2,7 millioner spildt, og det ærger menighedsrådet i Sdr. Bork.

- Nr. Bork har fået idrætshallen, de har fået musikfestivalen, de har næsten det hele. Hvorfor kunne vi ikke få lov til at have en lille smule, siger Niels Nedergaard.