27 fyret hos Gibo Plast

Skjernvirksomheden Gibo Plast A/S sender 27 medarbejdere på jobcentret. Der var ellers lagt op til, at 30 skulle fyres, men tallet endte efter forhandlinger med medarbejderne på 27.

JobcenterLogo_0.jpg

30 fyresedler var medarbejderne hos Gibo Plast A/S i Skjern stillet i udsigt. Men det er kun 27, der må sige farvel. Virksomheden er blevet hårdt presset af, at andre virksomheder har haft ondt i ordrebøgerne.

 - Det er konsekvensen af, at vi ser en kraftig opbremsning i salget af vores større kunder. Vi kan se, at det ikke kun er på kort sigt, og derfor vælger vi at tilpasse organisationen med det samme, siger direktør Lars Ravn Bering til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Forhandlingsforløb sikrede tre medarbejdere

Ledelsen havde i første omgang lagt op til, at 30 medarbejdere skulle en tur på jobcentret for at finde nyt arbejde. Men et forhandlingsforløb med medarbejderne har gjort, at tre færre må forlade arbejdspladsen. Det betyder, at 24 timelønnede ansatte og tre funktionærer skal på jobsøgning. Men selvom situationen ikke umiddelbart ser nem ud, så noterer direktøren, at medarbejdernes fremtid ikke ser helt dyster ud.

 - Den første har allerede fundet nyt arbejde, og samtidig er der to, der kommer på efteruddannelse via Statens Voksen Uddannelse. Det betyder, at de beholder tilknytningen til Gibo og forhåbentlig kan vende tilbage til os senere, fortæller Lars Ravn Bering til avisen.

Direktøren forsikrer om, at der lige nu arbejdes hårdt på at hjælpe alle de fyrede medarbejdere videre.