27-årig sigtet for voldtægtsforsøg

Politiet har sigtet en 27-årig mand for forsøg på voldtægt mod en 17-årig pige i Herning.

HerningPolitiEXT.jpg

Sidst på eftermiddagen onsdag blev en 17-årig pige lokket ned i en kælderskakt under en boligblok på H. C. Ørstedsvej i Herning, under påskud af, at hun skulle hjælpe en anden mand, der var kommet til skade.

I kælderskakten tog gerningsmanden, i følge pigens forklaring, kvælertag på pigen. Manden blev forstyrret af en beboer i ejendommen og flygtede.

Stærkt beruset

Senere onsdag kunne politiet anholde en 27-årig mand. Tidligere på dagen havde politiet været i kontakt med den 27-årige i en anden forbindelse, og da han passede til det signalement, pigen havde givet, blev han anholdt.

Den 27-årige er sigtet for forsøg på voldtægt. Han var stærkt beruset og politiet havde torsdag morgen ikke haft mulighed for at afhøre den ham endnu.

- Han bliver sandsynligvis fremstillit i grundlovsforhør senere i dag. Men det tager vi først endelig stilling til, når vi har haft mulighed for at afhøre ham, fortæller Henning Præstegaard, politikommissær, lokalpolitiet i Herrning.

Savner vidne

Politiet vil meget gerne i kontakt med det vidne, som kom til stedet og fik manden til at flygte.

- Signalementet passer på manden, men der kan jo også være andre mænd cowboybusker og sweatshirt, siger Henning Præstegaard.

Den 27-årige har overnattet i arresten og er en gammel kending af politiet, men ikke for lignende sager.

Seneste: Grundlovsforhør

På baggrund af torsdagens afhøring af manden og de yderligere oplysninger, som politiet har i sagen, har anklagemyndigheden valgt at kræve manden varetægtsfængslet.

Den 27-årige bliver derfor fremstillet i grundlovsforhør torsdag eftermiddag ved Retten i Herning, hvor en dommer skal tage stilling til, hvorvidt manden skal sættes bag tremmer.

Hos politiet fortsætter efterforskningen af sagen. Man er blandt andet interesseret i at høre fra øjenvidner.

Torsdag eftermiddag valgte Retten i Herning at fængsle manden i foreløbig fire uger.

Retten vurderede, at der var begrundet mistanke om mandens skyld, og da manden har en tidligere voldssag på samvittigheden, vurderede dommeren, at der ville være risiko for, at han på fri fod vil kaste sig ud i ny kriminalitet.