Ung iværksættersucces i Brande: 27-årige Alex er chef for både sin mor og far

Alex Torp er 27 år gammel og chef for lige så mange ansatte. Rengøringsfirmaet MidtRen Service i Brande har haft hurtigt vokseværk.

Han er ung og ambitiøs. I dag er 27-årige Alex Torp chef i eget hus.
Han er ung og ambitiøs. I dag er 27-årige Alex Torp chef i eget hus.
Foto: Bent Løkke Leth, TV MIDTVEST

Alex Torp er 27, og når han tæller godt efter, er det kun fire år siden, han tog en vild beslutning.

Han startede sit eget rengøringsfirma MidtRen Service i Brande med kun én ansat, nemlig chefen selv. Lige siden er det gået meget mere end stærkt. I dag han har 27 medarbejdere på lønningslisten - blandt andet sin mor og far.

- Det er sjovt at tjene penge til sig selv, og jeg har altid drømt om at blive selvstændig, fortæller knægten fra Brande og tilføjer:

- Det giver mere værdi for mig at bygge noget op fra starten, give den fuld gas og så se, hvor det ender.

Ambitiøs knægt med drive

Alex Torp gik ud af skolen efter 9. klasse og kom i lære i en entreprenørvirksomhed. Men da firmaet mistede en stor ordre, var der ikke længere basis for en elev. I stedet blev Alex uddannet købmand, og egentligt kunne han stadig have solgt mel og mælk, hvis det ikke var for den boblende trang til at starte  sin egen virksomhed.

Alex Torp sammen med sin far, Hans Torp, der i dag - ligesom Alex' mor - er ansat i MidtRen Service i Brande.
Alex Torp sammen med sin far, Hans Torp, der i dag - ligesom Alex' mor - er ansat i MidtRen Service i Brande.
Foto: Bent Løkke Leth, TV MIDTVEST

Han brugte en sommer på at lære at pudse vinduer, og valgte den branche, fordi den ret hurtigt kan give kunder. 23 år gammel var han så klar til at markedsføre sig selv og sit vinduespolerings-firma.

Men her stopper historien ikke. Alex Torp er både ambitiøs og har et helt særligt drive. Så der skulle ske noget mere. For to år siden ansatte han sin far, der med et opsøgende benarbejde nu har opbygget et voksende forretningsområde med erhvervsrengøring.

- Vi sparrer rigtigt godt om tingene, og samarbejdet fungerer fint. Jeg bliver ikke ret tit irettesat, så på den måde klarer vi det vist godt sammen, siger Alex’s far, Hans Torp og tilføjer, at flid og held er gået op i en højere enhed:

- Sidste år i august lavede vi løn til fire medarbejdere. På samme tidspunkt i år er det 27 medarbejdere, der skal have betaling for deres arbejde. Væksten har været markant.

Mor som blæksprutte

Ny på listen over ansatte er chefens mor, Dorthe Torp.  Hun er uddannet inden for ernæring og har lavet mad i mange år. Nu styrer hun firmaets rengørings-systemer og er lidt blæksprutte ved siden af.

- Jeg gik og drømte om, at de kunne bruge mig på kontoret, og så møvede jeg mig lidt ind. Jeg er rigtigt glad for at lære noget nyt og sætter stor pris på at være en del af det familiære fællesskab, vi har omkring MidtRen Service, fortæller Dorthe Torp.

Ung mand med stort ansvar

Selv om Alex Torp har sin forældre i ryggen, så hviler ansvaret på de yngste skuldre, og det har sønnen det fint med:

- Det er mig, der skal være på, hvis noget går galt eller brænder på. Men jeg skal gerne indrømme, at jeg har skullet vænne mig til mere ledelsesansvar i takt med, vi er vokset . Men det er altså mega fedt at være sin egen chef.

MidtRen Service har i dag 700 kunder primært i Brande, Ikast og Herning-området.

- Jeg er ikke bare en, der skal tjene penge til andre. De er mine kunder, og det er den bedste følelse, slutter iværksætteren fra Brande.

9:05
Fast Arbejde besøger denne uge rengøringsfirmaet MidtRen Service i Brande.