27-årig varetægtsfængslet efter ballade i Thyborøn

En 27 årig mand er blevet varetægtsfængslet i fire uger efter først at have truet sig til en bil for herefter at forsøge at påkøre en restauratør i Thyborøn.

Haandjern-paa-Politi2.jpg

En 27 årig mand fra Thyborøn er mandag eftermiddag blevet varetægtsfængslet i fire uger sigtet for med ulovlig tvang at have taget en bil, for at have forvoldt fare for andres liv og førlighed, og for at have brændt den stjålne bil af. Tre andre mænd er løsladt. 

Det startede med en helt almindelig lørdag aften på værtshuset Ankerpladsen i Thyborøn. Men udviklede sig i løbet af kort tid til voldsom hærgen og forsøg på personlig påkørsel. Efter noget ballade på stedet endte restauratøren med at smide fire unge mænd ud fra værthuset, hvorefter de truede med at smadre alting. 

Et kvarter efter blev restauratøren ringet op af sin kone. Ukendte gerningsmænd havde været hjemme hos dem og kastet sten og blomsterkrukker ind gennem vinduer og døre. Herefter forsøger en bil at køre restauratøren ned inden den kører fra stedet og senere bliver fundet udbrændt i Bækmarksbro. Bilen var stjålet tidligere på aftenen på en anden adresse i Thyborøn. 

- Det er at forvolde fare for andres liv og førlighed, og det er ganske alvorligt, forklarer vagtchef Henrik Nielsen fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Politiet havde søndag anholdt tre personer i sagen, mens man ledte efter en fjerde. De blev alle fire mandag eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør, hvor føreren af den stjålne bil blev varetægtsfængslet i fire uger, mens de andre blev løsladt.