265 piger skal checkes for HPV-bivirkninger

Fem gange så mange piger end forventet har mistanke om alvorlige bivirkninger efter HPV-vaccine i Region Midtjylland. Ventelisten er på ni måneder.

Regionshospitalet Silkeborg.jpg

Det er symptomer som svimmelhed og besvimelse der får fem gange så mange piger som forventet henvist til det nyåbnede HPV-center ved Diagnostisk Center på Regionshospitalet Silkeborg, det skriver Metroxpress. Pigerne bliver henvist med symptomer som besvimelse, muskelspasmer og kronisk svimmelhed

- Vi får fortsat henvist en del piger og er nu på cirka 265 henvisninger i alt, siger Vibeke Neergaard Sørensen, overlæge ved Diagnostisk Center, til Metroxpress. Vibeke Neergaard Sørensen havde kun forventet at få henvist omkring 50 piger, og ventetiden i Silkeborg er nu ni måneder.

Landsdækkende problem

Det er ikke kun i Region Midtjylland at man oplever den massive tilstrømning af piger. Indtil videre er over 1100 piger henvist til landets fem centre. Centrene åbnede for at afhjælpe ventelisterne, men siden er antallet af henviste piger blevet fordoblet. I Region Nordjylland er omkring 100 piger blevet henvist.

Region Nordjyllands formand Ulla Astman er også formand for sundhedsudvalget i Danske Regioner. Hun mente ifølge Metroxpress allerede i juni, at ventelisterne hurtigt ville blive barberet ned, når centrene åbnede. Hun har ikke svaret på avisens henvendelser.

I videoen kan du se et indsalg om sagen:

1:42