25 brandfolk kæmpede med brand i Viborg

Politi, brandvæsen og hjemmeværn er tilstede ved branden ved psykiatrisk sygehus.

Fem timer efter branden brød ud, ser det sådan her ud ved Regionspsykiatrien i Viborg.
Fem timer efter branden brød ud, ser det sådan her ud ved Regionspsykiatrien i Viborg.
Foto: Jesper Mortensen, TV MIDTVEST
Opdatering

Opdatering klokken 21.38

Brandvæsenet har fået kontrol over branden. Nu venter der efterslukning, før beredskab og hjemmeværn igen kan forlade området. Bygningen hvor branden begyndte står ikke til at redde. Nederst i artiklen kan ses et interview med beredskabsdirektør, Klaus V. Hebsgaard.

    Brandvæsenet arbejder fortsat på at få fuld kontrol over en brand, der hærger en bygning ved Regionspsykiatrien i Søndersøparken i Viborg.

    Det fortæller beredskabsdirektør ved Midtjysk Brand og Redning, Klaus V. Hebsgaard.

    - Det er svært at sige med 100 procents sikkerhed, om den er under kontrol. Men vi har fået begrænset det, forklarer han og uddyber, at branden har været ved at sprede sig til en anden bygning, men den udvikling skulle brandfolkene have fået bremset.

    - Det er en typisk tagbrand, hvor der tagpap og lægter i taget, og det volder altid lidt problemer at komme igennem det her tagpap og ned til det sted, hvor ilden rent faktisk er, siger Klaus V. Hebsgaard og uddyber:

    - Vi har fået en kran til at lukke op i taget, så nu er vi kommet ned til det sted, hvor det har voldt os lidt udfordringer i sammenbygningen mellem to bygninger. 

    Røgfanen kan ses på lang afstand.
    Røgfanen kan ses på lang afstand.
    Foto: Morten Thomsen, TV MIDTVEST

    Bygningen bliver brugt som mødelokale, og der har derfor ikke været patienter, der skulle evakureres. Beredskabsdirektøren fortæller, at der har været afholdt møder i lokalerne i dag, men det har ikke været nødvendigt for brandvæsenet at hjælpe folk ud af bygningen. 

    Bliv væk fra røgen

    Branden har stået på siden lidt efter klokken 13.30 mandag eftermiddag, og lige nu er 25 brandfolk i gang med arbejdet på stedet.

    Ilden har udviklet kraftig røg, og beredskabsdirektøren beder fortsat folk om ikke at gå ind i røgfanen. 

    - Folk, der bor eller er i røgfanen, skal blive indendøre, slukke ventilationen samt lukke vinduer og døre. De mennesker, der er i direkte berøring med røgen, dem er vi kontakt med, forsikrer Klaus V. Hebsgaard.

    På det sociale medie Twitter har Midt- og Vestjyllands Politi desuden bedt om, at folk ikke kører ned til Regionshospitalet for at kigge på branden, da det giver trafikale problemer. 

    Hjemmeværnet er på stedet og hjælper politiet med afspærringer.

    0:39
    Sådan ser det ud ved branden kort efter klokken 19 mandag aften.

    Arbejde med tagpap kan være synderen

    Tidligere på dagen fortalte den daværende vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, at bygningen i øjeblikket er under renovering, og det kan være i forbindelse med dét, at branden er opstået.

    - Bygningen er ved at blive renoveret, og de har været ved at lægge tagpap på. Det kan formentlig være årsagen, lød det fra vagtchef, Ole Vanghøj.

    Beredskabsdirektøren oplyser, at brandvæsenet har nogle timers arbejde foran sig endnu.

    0:41
    Beredskabsdirektør Klaus V. Hebsgaard fortæller om brandens omfang.