25-årig kvinde dømt for to tilfælde af brandstiftelser

En 25-årig kvinde er ved Retten i Viborg idømt psykiatrisk behandling på ubestemt tid.

trekronervej2.jpg
Foto: Anders Toft Bro, TV MIDTVEST

Ved Retten i Viborg er en 25-årig kvinde blevet idømt psykiatrisk behandling på ubestemt tid for to tilfælde brandstiftelse.

- Jeg er godt tilfreds. Hun har fået den dom, som anklagemyndigheden ønskede, og som havde baggrund i en analyse fra retspsykiatrisk afdeling, fortalte senioranklager Claus Barnewitz Benner kort efter til TV MIDTVEST.

Kvinden blev varetægtsfængslet den 14. november 2015. Hun blev sigtet for en brandstiftelse i et kælderrum i samme etageejendom på Trekronervej i Viborg, hvor hun havde adresse.

I retten blev hun dømt for ildspåsættelsen i kælderen, men det kom også frem, at hun den 10. september 2015 havde sat ild til en container på Trekronervej. Også det blev hun dømt for.

Ville stjæle - men startede brand

I retten kom det frem, at kvinden ved den første brandstiftelse den 10. september satte ild til et bundt reklamer, som hun smed i en container på Trekronervej tæt på den etageejendom, hun boede i.

Den 14. november gik hun så ned i kælderrummet i ejendommen, fordi hun ville finde noget at stjæle. Det lykkedes ikke, og hun satte derfor ild til en flyttekasse fyldt med papir og stof, som hun forlod og gik op i sin egen lejlighed.

- Da strømmen kort efter forsvandt i hendes lejlighed på grund af branden i kælderen, var hun godt klar over, at den var helt gal. Kort efter kom brandvæsenet og politiet, hvorefter hun blev anholdt, sagde Claus Barnewitz Benner.

Han fortalte endvidere, at den 25-årige kvinde erkendte sig skyldig og modtog dommen.

 

Se herunder indslaget fra grundlovsforhøret den 15. november 2015.

1:58
Politiet ser meget alvorligt på forbrydelsen som kan straffes hårdt. En 24-årig kvinde er blevet varetægtsfængslet i fire uger og sigtet for ildspåsættelse.