25 år siden: Holdt veer skjult for manden under EM-finalen

I dag er det 25 år siden, at Danmark overraskede og tog sejren til EM. Dianne Palombini husker tydeligt den aften, men ikke kun på grund af fodbold.

Dianne Palombini fik veer under finalen, men skjulte det for sin mand, indtil sejren var i hus.
Dianne Palombini fik veer under finalen, men skjulte det for sin mand, indtil sejren var i hus.
Foto: TV MIDTVEST

De fleste over 25 kan huske, hvad de lavede i dag for 25 år siden. En lun fredag sommeraften festede midt- og vestjylland igennem, da Danmark med Flemming Povlsen, Peter Schmeichel og Faxe i spidsen vandt EM i fodbold.

Det var stort på Nya Ullevi i Göteborg, men det var lige så stort i en stue i Lemvig. Her sad Allan Laursen Palombini klar med gutterne til en festlig aften i byen, hvor den uventede sejr skulle fejres. Han vidste bare ikke, at hans højgravide kone havde holdt sine veer skjult under hele kampen, og bare ventede på, at der blev fløjtet af, så hun kunne fortælle ham, at nu skulle de på sygehuset.

- Vi kørte ned gennem Lemvig, hvor flere af mine kammerater stod klar og viste hen til en p-plads, så vi kunne komme i byen. Jeg måtte køre forbi og op på sygehuset i stedet, fortæller Allan Laursen Palombini.

I såvel store som små byer blev der festet den aften for 25 år siden, og mens festen rullede gennem gågaden og værtshusene i Lemvig, så fødte Dianne Palombini en dreng på Lemvig Sygehus.

- Allan mente jo, at han skulle døbes John Faxe eller Vilfort. Men han kom nu til at hedde Lasse, griner Dianne Palombini.

Få hele historien og mange andre gode historier fra en uforglemmelig juni-aften i vores udsendelse her: 

28:00
Sådan oplevede en håndfuld midt- og vestjyder EM-finalen i 1992