24 intense timer giver en forsmag på efterskolelivet

140 børn prøver i et døgn at være elever på Midtjysk Efterskole i Ejstrupholm.

9:46
140 børn i 5.-7. klasse prøver i et døgn at være elever på Midtjysk Efterskole i Ejstrupholm.

I dag får 140 folkeskoleelever fra 5.-7. klasse en forsmag på det populære efterskoleliv. I morges mødte de ind på Midtjysk Efterskole i Ejstrupholm, og her skal de være lige til tirsdag eftermiddag.

Skolens nuværende elever underviser i de forskellige linjer og valgfag, mens lærerne holder sig lidt i baggrunden. 

- Vi vil gerne give gæsterne en helt vild god oplevelse af, hvad det vil sige at gå på efterskole og især hvad det vil sige at gå på Midtjysk Efterskole. Så vi haft elever med til at lægge programmet, så man får smagsprøver på lidt af hvert, siger efterskolelærer Nanna Kjelstrup Birkkjær.

Ren efterskoleessens

En af de elever, der er med til at give de 140 gæster en god oplevelse, er Ida Pape Thomsen.

- Vi gør mange af de her ting for at ryste dem sammen, så de får en smag på efterskolelivet. Det handler om at mærke fællesskabet. Man bliver bare én stor familie, så der er ikke noget, der er pinligt, når man er sammen. Det er bare efterskoleessensen at være sammen om ting, selv om de kan være pinlige eller grænseoverskridende, fortæller Ida Pape Thomsen fra Midtjysk Efterskole.

Selv om det handler om at have det sjovt, så har efterskolen også en bagtanke med at slå dørene op for folkeskoleeleverne.

- Vi håber selvfølgelig, at de får lyst til at gå på efterskole og mest af alt på vores efterskole. De skulle gerne tage hjem og føle, at de er blevet udfordret og har prøvet noget nyt, siger Nanna Kjelstrup Birkkjær.

Du kan se hele TV MIDTVESTs reportage fra Midtjysk efterskole i toppen af artiklen her.

1:27
Et par tidligere efterskoleelever sætter ord på, hvad efterskolelivet kan.