24-årig løsladt i sag om børneporno

Politiet har løsladt den 24-årige mand fra Kibæk, som 11. marts blev anholdt og sigtet i en større sag om overgreb på børn. Han er dog stadigvæk sigtet for at være medvirkende til voldtægt.

Ny ret-Herning, Skilt, naer_0.jpg

Politiet har nu løsladt den 24-årige mand fra Kibæk, som 11. marts blev anholdt og sigtet i en større sag om overgreb på børn.

Politiets anklager mod manden lød på, at den 24-årige mand i november 2012 skulle have betalt filippinske personer for at begå voldtægt og andre seksuelle overgreb på børn under 12 år.

Politiet mener, at den 24-årige mand fra Kibæk betalte for at følge med på kamera, mens overgrebene fandt sted. Han nægter sig skyldig i anklagerne.

Fandt ikke yderligere beviser

Men den 24-årige mand blev varetægtsfængslet 12. marts og frem til i dag. Siden har politiet efterforsket sagen nærmere.

- Vi har ikke fundet yderligere i de tre uger, den sigtede har været varetægtsfængslet, og vi synes ikke, at det materiale, vi havde fundet, kunne begrunde en forlænget varetægtsfængsling,  forklarer politikommissær fra Central Efterforskning hos Midt - og Vestjyllands Politi, Jørgen Lauridsen.

Den 24-årige mand fra Kibæk er fortsat sigtet for at være medvirkende til voldtægt. Og politiet arbejder fortsat på at finde yderligere beviser mod manden.

- Vi afventer det endelige resultat af undersøgelsen af det grej, der er beslaglagt fra den unge mand. Der en mulighed for, at der ligger noget derpå, som vi vil kunne bruge, siger Jørgen Lauridsen.

Det er politiets nationale Cyber Crime Center, der har stået for optrevlingen af sagen. I alt blev 10 danske mænd anholdt og sigtet i den omfattende sag, men det var kun den 24-årige mand fra Kibæk, der blev varetægtsfængslet.

En 54-årig mand fra Ikast er også sigtet i sagen.