24-årig fængslet for grov vold og røveri

Den sigtede nægter sig skyldig i det grove overfald på Markedspladsen i Herning.

Området omkring toilettet var fredag eftermiddag afspærret, mens politiet lavede tekniske undersøgelser.
Området omkring toilettet var fredag eftermiddag afspærret, mens politiet lavede tekniske undersøgelser.
Foto: Privat

En 24-årig mand er lørdag eftermiddag blevet varetægtsfængslet i sagen om den 50-årige mand, der fredag blev overfaldet på det offentlige toilet på Markedspladsen i Herning.

Den 24-årige, der blev anholdt natten til lørdag, er sigtet for røveri og grov vold under særdeles skærpende omstændigheder. Han nægter sig skyldig, men dommeren besluttede alligevel at fængsle ham i fire uger.

Den 50-årige mand blev fredag eftermiddag fundet liggende bevidstløs på toilettet. Han blødte kraftigt fra hovedet og blev i første omgang bragt til sygehuset i Herning, men senere overført til Aarhus.

Lægerne har ifølge politiet konstateret, at han har to hjerneblødninger og skader på kraniet.

Lukkede døre

Når den 24-årige ud over grov vold også er sigtet for røveri, skyldes det, at han ifølge sigtelsen stjal en pung fra offeret.

Grundlovsforhøret blev af hensyn til efterforskningen holdt bag lukkede døre, men sigtelsen blev læst op, inden retsmødet blev lukket.

Fredag aften blev en 37-årig mand også anholdt i sagen, men han er løsladt igen, da politiet ikke fandt, at der var grundlag for at kræve ham varetægtsfængslet.

Politiet beskrev fredag den 50-åriges til som alvorlig, men stabil og har lørdag ikke yderligere oplysninger om hans tilstand.

1:15
Se indslag om sagen fra nyhederne fredag aften.