21-årig: Det skulle se ud som selvmord

Under sin forklaring i retten onsdag fortalte den drabstiltalte i Glen Norre-sagen, at han forsøgte at få Glen Norres død til at ligne selvmord.

070710KortGlenNorre001.jpg

Den 30. marts 2009 blev den 27-årige, hjerneskadede Glen Norre dræbt i sit hjem i Holstebro. I dag har hans nu 21-årige kammerat erkendt, at det var ham, der slog Glen Norre ihjel, men siger i retten, at det slet ikke var meningen.

Det var en drukaften, der udviklede sig

Den 21-årige mand fra Holstebro virkede rolig og afslappet, da han i retten onsdag formiddag forklarede, hvordan det var en drukaften hos Glen Norre, der udviklede sig. De to mænd kom op at skændes, og den 21-årige ville give Glen Norre en lærestreg, har han forklaret. Han siger, at han gav Glen Norre to slag i hovedet, hvorefter Glen Norre faldt om på gulvet. Det fik den 21-årige til at tro, at han havde slået Glen Norre ihjel - alene ved at slå ham i hovedet.

Det skulle ligne selvmord

Den 21-årige siger, han så sparkede nogle gange til Glen Norre for at tjekke, og da han stadig ikke bevægede sig, ville den 21-årige have det hele til at ligne et selvmord. Derfor fandt han en elledning, som han bandt om halsen på den 27-årige kammerat. Ledningen bandt han så rundt om blandingsbatteriet til bruseren i badeværelset og pressede Glen Norres hoved ned. Herefter, forklarer han, ombestemte han sig og ville have det til at se ud som om, Glen Norre var druknet. Den 21-årige forsøgte at pumpe vand i Glen Norres lunger og ringede til sin søster for at få hende til at hjælpe med at smide liget i en sø.

Søster ville ikke hjælpeDa den 21-åriges søster dukkede op, ville hun ikke hjælpe sin bror, men ringede i stedet til politiet, der få timer efter drabet anholdt den unge mand. Glen Norre var død af kvælning.

Forsvarer: Drabet er ikke drab

Forsvareren hævder nu, at der ikke er tale om drab, men alene vold med døden til følge, fordi den 21-årige ifølge sin forklaring troede, han ved et uheld havde slået Glen Norre ihjel allerede med de to slag i hovedet, og at det egentlige drab derfor bare var en camouflering af uheldet. Anklageren derimod sår tvivl om den 21-åriges forklaring og sætter spørgsmålstegn ved, om Glen Norre nogensinde blev slået, fordi retslægerådet ikke har fundet mærker i ansigtet, der tyder på slag.