21-årig FCM-fan fængslet for ballade før fodboldkamp

En 21-årig FC Midtjylland-tilhænger er blevet varetægtsfængslet i fire uger. Han er sigtet for fire forhold.

Håndjern og politibil
Foto: Flemming Christensen

Der var ballade i Herning midtby, før gårsdagens Superligakamp mellem FC Midtjylland og Esbjerg.

Her blev en 21-årig lokal mand anholdt, og søndag formiddag er han blevet fremstillet i grundlovsforhør sigtet for i alt fire forhold.

Manden er for det første sigtet for vold mod tjenestemand, idet han kastede et romerlys mod en betjent. Der skete ikke noget med betjenten.

Desuden er han sigtet for overtrædelse af fyrværkeriloven og maskeringsforbud, og sidst men ikke mindst er han sigtet for §134, som omhandler grov forstyrrelse af offentlig orden, der ifølge politiet var aftalt på forhånd. Det kan give op til halvandet års fængsel ifølge Midt- og Vestjyllands Politi.

- Vi kører nultolerance over for sådan noget her især ved fodboldkampe. Det her en ung fyr, som er kendt for noget lignende. Han har flere domme, siger Simon Skelkjær, vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Den 21-årige erkender hændelsesforløbet, men sagde i Retten i Herning, at det ikke var hensigten at ramme betjenten.

Den nu varetægtsfængslede fyr har national karantæne fra fodboldstadions, og han er dømt for vold i 2015 mod en Brøndby-fan.

Episoden, hvor betjenten også trak deres stave, fandt sted i Vestergade før fodboldkampen på MCH Arena. En kamp, som midtjyderne vandt 3-1.