20.000 håndboldspillere til Viborg

Politikerne i Viborgs kulturudvalg støtter planerne om et kæmpe håndboldstævne.

20.000 deltagere - det er den ambitiøse målsætning for et nyt stort håndboldstævne, Generation Handball, der er på vej i Viborg Kommune.

Politikerne i Viborgs kulturudvalg besluttede tirsdag at indstille til økonomiudvalget, at kommunen støtter planerne, og dermed er der gode chancer for, at stævnet gennemføres allerede til næste år.

Kommunen vil formentlig støtte projektet økonomisk i starten, men ellers er det meningen, at det skal være selvkørende, siger formanden for kulturudvalget Per Møller Jensen (A).

Han forklarer, at stævnet kan være tredje ben i kommunens event-strategi, der også omfatter Animationsfestivalen og Hærvejsfestivalen med Snapstinget.

Tocifret million-omsætning

Håndboldstævnet skal foregå over fire til seks dage i sommerferien, og der er tale om et samarbejde mellem Dansk Håndbold Forbund, Viborg Idrætsråd, Bjerringbro FH, Stoholm IF, Viborg HK og SIK. Forbilledet er blandt andet det store svenske håndboldstævne Partille Cup.

Deltagerne bliver fra 10 til 18 år, og målet er at nå op på 20.000 håndboldspillere, trænere og forældre i 2020, men lige fra starten skal det være et stævne, man lægger mærke til.

- Ambitionen er at tage et tigerspring. Allerede fra det første år er det meningen, at stævnet skal være stort, siger formanden for kulturudvalget Per Møller Jensen (A).

Arrangørerne regner med, at stævnet med tiden kan generere en tocifret million-omsætning i kommunen.