200 risikerer fyring

200 medarbejdere blev i dag sendt hjem fra arbejde. Møbelvirksomheden Steens Furniture i Kjelleup ikke i stand til at udbetale løn, og skal nu i skifteretten.

20120503SteensFurniture.jpg

Møbelvirksomheden Steens Furniture blev etableret som familieejet virksomhed tilbage i 1962. 50 år senere ser det sort ud for Kjellerup-virksomheden. På et møde i dag, torsdag, blev medarbejderne orienteret om virksomhedens situation, og de 200 medarbejdere blev fritaget fra arbejdet.

- Det er nogle arbejdspladser, vi i den grad har brug for. Det er nogle arbejdspladser, der ligner mange af de andre vi har mistet, og det vil betyde at det bliver endnu sværre at få job for vores medlemmer, siger næstformand i 3F Silkeborg, Jens Svenningsen.

Ikke udbetalt løn

Virksomheden, der sidste år var igennem tre fyringsrunder, har ikke været i stand til at udbetale løn til de 164 timelønnede medarbejdere. De 14-dags-lønnede medarbejdere har ikke modtaget løn for den sidste periode, men virksomheden forsikrer, at de nok skal få deres løn.

- Vi har haft det på fornemmelsen det sidste stykke tid. Det har været træls at arbejde derinde, fordi vi vidste, hvordan det gik. Men nu må vi så se hvad de finder ud af, siger Benny Astrup, der har været ansat på virksomheden i 13 år.

Virksomheden skal møde i skifteretten mandag klokken 10.