200 kvier hentes hjem fra sommerferie

Efter at have brugt sommeren på Tipperne bliver 200 kvier i dag hentet hjem til gårdene.

kviertipperne.jpg
Foto: Jonas Bach Sørensen, TV MIDTVEST

Det er ikke kun os med to ben, som tager på sommerferie. Nogle af dem på fire ben har også brugt sommeren væk hjemmefra – og så endda fra maj til nu.

Der er tale om 600 kvier, som har været på ferie fra dagligdagen derhjemme og i stedet været på sommerferie på Tipperne ved Ringkøbing Fjord. Fredag skulle 200 af dem så hentes hjem.

Selvom det umiddelbart lyder lækkert med en sommerferie, der endda overgår folketingets, kan det tilsyneladende godt blive for meget.

- Det er hyggeligt, rart og sjovt – også at få dem hjem. Så det er lidt en festdag at komme og hente dem. Du kan også høre på køerne, at de synes også, det er på tide. Nu gider de ikke stå hernede, siger Linda Heldgaard, som har haft sine økologiske kvier på græs.

1:47
 

Det er 10. år i træk, at familien Heldgaard fra Vinderup sender deres 26 kvier på sommerferie ved Ringkøbing Fjord, men det er altså ikke bare et spaophold for dem med fire ben. De gør også masser af gavn.

- Vi har køerne på Tipperne hele sommeren for at pleje naturen af hensyn til engfuglene. Køer er rigtig gode til at spise græs, og engfugle vil rigtig gerne have meget kort græs, forklarer Mads Bank Mikkelsen, der er skovfoged. 

Kvierne vender tilbage til Tipperne næste år til maj.