200 hopper i Vesterhavet til nytår

Søndervigs første vinterbadefestival er blevet bestormet af tilmeldinger.

De var egentlig glade, hvis bare der kom 20. Men arrangørerne af Søndervigs første vinterbadefestival er blevet blæst omkuld af tilmeldinger. 209 har meldt sig til at hoppe i Vesterhavet d. 31. december klokken 11.

Festivalen går helt enkelt ud på at springe en tur i Vesterhavet. Efter det kolde gys sørger sponsorer for gratis østers, champagne og kransekage på stranden til de frygtløse vinterbadere.

- Jeg tror, der er flere årsager til, at vi lige pludselig har ti gange så mange tilmeldte som forventet. Folk ser det som en happening, og det er jo en trend i dag, at man gejler hinanden op til at deltage i sådan nogle arrangementer. Vores tanke er, at det skal være en form for nytårskur, siger Dorthe Frydendahl, der er arrangøren bag.

Det store antal tilmeldinger betyder, at der skal endnu flere champagneglas og østers til. Derfor har arrangørerne forrygende travlt.

- Hvis ikke, der havde været så mange tilmeldte, så var jeg nok også hoppet i selv. Men nu må jeg hellere blive på land, smiler Dorthe Frydendahl.

Tanken er, at dykket skal ses som et symbol på at skylle alle årets synder af sig. På den måde er deltagerne klar til det nye år.

Ud af deltagerne er det kun 15-20 stykker, der normalt vinterbader.