20-årig sigtes for økserøverier

Ung herningenser blev anholdt efter røveriforsøg mod købmand ved Viborg. Nu sigtes han for flere andre røverier.

220813_Okserover.jpg

Politiet har tilsyneladende fået et gennembrud i sagen om den serie af væbnede røverier, der har plaget det midtjyske de sidste uger.

En 20-årig mand fra Herning er nu anholdt og sigtet for i alt fire røverier - blandt dem de sager, hvor gerningsmanden truede personalet med en økse.

Gennembruddet kom i forbindelse med opklaringen af et røveriforsøg mod købmanden i Vorning øst for Viborg onsdag eftermiddag.

Med hjælp fra købmanden lykkedes det kort efter røveriet politiet at anholde en 19-årig mand fra Viborg og en 20-årig mand fra Herning. Og den 20-årige har tilsyneladende mere på samvittigheden end røveriet mod købmanden i Vorning.

Grundlovsforhør

Henrik Grove fra lokalpolitiet i Viborg oplyser, at den unge herningenser også er sigtet for røveriet mod Netto i Herning den 30. juli, røveriet mod Super Brugsen i Karup den 1. august og mod Fakta i Vildbjerg den 15. august.

Den 20-årige blev torsdag eftermiddag - sammen med den 19-årige fra Viborg - fremstillet i et grundlovsforhør, hvor de blev varetægtsfængslet i fire uger. Begge nægtede sig skyldig.

Præcist hvad der får politiet til at sætte den 20-årige i forbindelse med de mange røverier, vil Henrik Grove ikke sige - udover at det er en del af en større efterforskning.