20-årig musiktalent fra Holstebro skal varme op for Duné

Anders Bech på 20 år skal i aften stå helt alene på scenen i Black Box, når han skal opvarme for Duné.

Anders Bech
Foto: Christian Toft Bro, TV MIDTVEST

Det er første gang, at det unge talent skal optræde for så mange mennesker, siden han i 2013 deltog i X-factor. Den gang var han med i boybandet Wasteland, men nu er han alene. Anders Bech vil gå sine egne veje og spille sin egen musik.

- Jeg glæder mig jo helt vildt. Det er det, der fylder mest, så bliver jeg nok nervøs, men det er jeg ikke endnu. Det kan godt være jeg bliver det. Jeg tror det bliver livsbekræftende, lyder det fra den unge musiker.

Det er Musikteatret, der står bag initiativet om at få unge talenter fra Holstebro-området til at varme op. Frank Høgsberg, der er rytmisk musikkonsulent så lyset i den unge musiker og syntes, at han skulle have en chance for at vise sit talent frem sammen med andre dygtige unge mennesker fra MGK.

- Anders er et stort talent. Han har arbejdet dybt seriøst med sin musik igennem mange år. Jeg har en daglig tæt kontakt med Anders, og så opstod der en mulighed, fordi Musikteatret kontaktede mig og spurgte, om vi ikke kunne finde en dygtig lokal support, og så tænkte jeg. Det er Anders’ chance, og så skal han have den, lyder det fra Frank Høgsberg.

Og det var en chance Anders Bech er klar til at tage.

- Det var da bekræftende, synes jeg. Det var fedt.

Anders Bech, der kommer fra en ægte musikfamilie har hørt meget Duné gennem årene. Han er sikker på, at aftenen bliver en stor oplevelse og måske, det også kan give ham et skub nærmere sin drøm om at leve af musikken.

- Flere mennesker bliver jo opmærksomme på, at man er her, for det er jo typisk det største problem, at få folk til at vide, at man er her, og at man laver et eller andet.

Og det er nødvendigt at komme ud at spille, hvis man skal leve af musikken. Anders Bech kan dog godt klare sig uden roadies og guitar-stemmer.

- Det kan jeg sgu godt klare selv, Det er en luksus, jeg ikke har råd til - endnu må man håbe, lyder det kækt fra det unge.

 

Ikke X-Factor

Ifølge ham selv, så er det noget at stå alene og skulle arbejde sig op, når man ikke er båret afsted af massepromovering og en pladekontrakt fra X-factor.

- Der er jo en kæmpe forskel, man får det jo leveret på et sølvfad i X-factor, men igen så er det jo nærmest en praktikplads. Man lærer det lige at kende og s er det bare det. Og det vidste jeg hele vejen igennem, så fred være med det. Det havde jeg det rigtig fint med.

Spørger man ham, om han kan bruge sin rolle i x-factor er svaret:

- Det kunne jeg nok godt, men det gør jeg ikke. Jeg vil hellere have, at det er mig.

For Anders Bech er X-factor et overstået kapitel og forud ligger drømmen om at kunne leve af musikken.

- At få lavet en plade og så kunne sætte sit eget navn på den og vide, at jeg har gjort mit bedste med at lave det her, og det er noget jeg har brændt for, det vil sgu være en drøm, siger han.

Inden det kan lykkes, skal Anders Bech lige have overstået koncerten i aften.

Koncerten finder sted i Black Box, hvor han skal spille klokken 19.20.