20-årig iværksætter driver ishus med syv ansatte

I løbet af uge 29 sætter TV MIDTVEST fokus på midt- og vestjyske iværksætteres første sommersæson, som kan blive altafgørende for deres satsning. Vi har besøgt 20-årige Kasper Lindgren og hans isbod.

Kasper Lindgren er 20 år og har startet sin egen isbod i Glyngøre. Foto: Richard Gaarn Svendsen, TV MIDTVEST

Det kan være svært at starte noget helt nyt op, men det har 20-årige Kasper Lindgren fra Glyngøre sat sig for.

Han er en af de seneste, der har taget chancen og har startet sin egen virksomhed ved siden af karrieren som deltidsprofessionel i Mors-Thy Håndbold. Han har nemlig åbnet et ishus på Odden i Glyngøre og har ansat syv medarbejdere. Og med den gode sommer har han fået de bedste vilkår for at komme godt fra start.

Det er mega fedt, at vejret tilsmiler en, når man endelig starter noget. At det giver pote.

Kasper Lindgren, iværksætter.

- Det er svært ikke at sælge is, når det er så godt vejr her. Det er mega fedt, at vejret tilsmiler en, når man endelig starter noget. At det giver pote, siger Kasper Lindgren.  

Han har for en stund skiftet håndbold og harpiks ud med iskugler og guf. Og der har da også været lidt bump på vejen i opstartsfasen. Blandt andet med at få godkendelse fra fødevaremyndighederne.

Så det har krævet et stærkt iværksættergen, og det er der rigeligt af i familien.

- Det kommer jo fra min far og morfar, som alle har været iværksættere og har haft krudt i røven, som jeg har arvet. Dem ser man op til og vil gerne efterligne. Det liggerne i generne, siger Kasper Lindgren.

Isboden ligger på Odden i Glyngøre. Foto: Richard Gaarn Svendsen, TV MIDTVEST

Støtte fra familien

At skifte håndbolden ud med iskuglerne er ikke sådan lige til, og derfor har der været brug for stor støtte fra familien. Især Kaspers far har sat skub i tingene med sit store netværk og støtte.

Og farmand er da også stolt af sønnikes arbejde.

- Han kommer igennem alle de ting, han skal igennem for at lære at lave sin egen virksomhed. Det er både det at arbejde med medarbejdere, økonomi og produkter, siger Arne Lindgren, som udover at være Kaspers far, også er iværksætter og direktør ved NIC Danmark. 

Læs også Allan og Anja har satset hus og job for at åbne familiepark

I ishuset arbejder også Kasper Lindgrens kæreste. Og i stedet for en pengeløn bliver hun betalt med is og kærlighed.

- Jeg ved ikke helt, hvad jeg har rodet mig ud i. Ej, det er hyggeligt nok. Det er det. Noget skal man jo bruge tiden på, siger Nanna Bundgaard med et smil.

Kasper Lindgren har lejet sig ind i ishuset i fire måneder hen over sommeren. Men om Kasper også kan findes bag disken næste år, kommer helt an på, hvordan det går med håndbolden.

02:45 Luk video