Skiftende forklaringer: 20-årig i retten for at brænde egen slikbutik ned

Fire års fængsel, udvisning af Danmark og en syvcifret erstatning kan blive resultat den retssag, der lige nu kører mod den 20-årige tidligere ejer af Thy Slik.

2:37
Hør et vidne forklare om den eksplosionslignende brand i slikbutikken på gågaden i Thisted.

Mandag begyndte retssagen mod den 20-årige tidligere ejer af slikbutikken Thy Slik. Manden er tiltalt for selv at have sat ild til butikken ved hjælp af brændbare væsker, og på den måde har han udsat andres liv for overhængende fare.

Derudover er han tiltalt for med vilje at have påført andres ejendom omfattende ødelæggelser. Ødelæggelser der vurderes til mindst at koste 6.056.000 kroner at udbedre. 

Anklager Jeannie Dam Andersen mente forud for dagens retsmøde, at hun står med en stærk sag.

Kaare Kristensen, der er den 20-åriges forsvarer, mener derimod, at sagen bygger på indicier.

- Der er jo ingen her der er taget med den rygende pistol, siger Kaare Kristensen.

- Min opgave bliver at så så meget tvivl om de indicier, så retten vil frifinde min klient i den sidste ende, fortsætter han.

Skiftende forklaringer

Den 20-årige mand risikerer op til fire års fængsel, et erstatningskrav på op til mere end seks millioner kroner samt udvisning af Danmark. 

Den unge mand fra Thisted startede med at nægte sig skyldig i alle sigtelser. Herefter har han overfor politiet tilstået, at han selv hældte benzin udover butikken gulv og over slikket. 

Den tilståelse trækker han dog tilbage i retten mandag, og påstår igen, at han er uskyldig. Han begrunder de skiftende forklaringer med, at han troede, at han sagde det, politiet gerne ville høre.

Retssagen fortsætter i morgen og afgøres den 22. oktober.

1:47
Se dagens indslag om retssagen her.