2-årige får bøger i kuffert

Herning Kommune søsætter et nyt projekt, hvor 2-årige børn får udleveret en kuffert med bøger, de skal have læst højt.

SamletBabyLaes_0.jpg

Børn i Herning Kommune skal have et bedre sprog. Derfor bliver de inviteret en tur på biblioteket, når de fylder 2 år, og her får de en kuffert med bøger. De skal dog ikke selv læse bøgerne. Meningen er, at forældre skal læse dem højt for børnene, og dermed være med til at udvikle deres sprog.

- Vores børn skal få et bedre sprog, og et bedre ordforråd. Vi ved en tidlig indsats hjælper. Og jo bedre ordforråd og sprog vores børn kan få, jo nemmere vil de også få det i fremtiden, siger Fmd. for Børne- og Familieudvalget i Herning Kommune, Joan Hansen.

For dårligt sprog

Hvert fjerde barn i Herning Kommune halter bagefter, når det kommer til børnehaveklassebørns sprogudvikling. Det skal der nu laves om på, og derfor følger der en oplæsningsvejledning med bøgerne i kufferten. Det er nemlig vigtigt, at forældrerne læser op på den korrekte måde.

- Jeg synes, det er fin idé, at man hjælper forældrerne til at hjælpe børnene til at få et bedre sprog, og gerne så tidligt som muligt, siger Kristina Uhrenholt, mor til 2-årige Kate.

Projektet starter til august, og koster 300.000 kroner.