19-årig dømt for to brande

En 19-årig mand er blevet kendt skyldig i to ildspåsættelser i Herning. Manden er blevet dømt til anbringelse på en institution for personer med vidtgående psykiske handicap.

Politi.dk vaebenskjold_2.jpg

Det er en ung mand, der har stået for to ildpåsættelser i  Herning indenfor det seneste år. Det vedtog Retten i Herning i går.

Den nu 19-årige mand var tiltalt for i sommeren 2013 at have sat ild til to skraldespande og en personbil i parkeringskælderen under DGI Huset i Herning. De to skraldespande brændte ud, mens bilens undervogn blev brandskadet.

Den unge mand var også tiltalt for i påsken 2014 at have sat ild til en affaldscontainer, som han havde placeret op ad muren til en administrationsbygning til Lindegårdsskolen i Herning. Administrationsbygningen fik omfattende brandskader.

Derudover var den 19-årige tiltalt for i to tilfælde omkring årsskiftet 2013/2014 at have stjålet en bærbar computer fra den skole, han gik på.

Anbragt på institution

På baggrund af de lægelige oplysninger er manden ikke blevet straffet, men for at forebygge nye lovovertrædelser skal manden anbringes på en institution for personer med vidtgående psykiske handicap.

Den 19-årige mand overvejer om han vil anke dommen. Han er fortsat varetægtsfængslet i surrogat efter dommen.