19-årige Emil klarer sig uden Facebook: Der er ting, jeg er gået glip af

TV MIDTVESTs Facebook-eksperiment nærmer sig sin afslutning. 19-årige Emil har nu undværet Facebook i 12 dage.

Emil har undværet Facebook i 12 dage.
Emil har undværet Facebook i 12 dage.
Foto: Peter Pedersen, TV MIDTVEST

Der er nu kun to dage tilbage, før både TV MIDTVEST og vores fire testpersoner er tilbage på Facebook.

En af dem er 19-årige Emil Rentius Sørensen, der tog imod TV MIDTVESTs udfordring, der er en del af vores eksperiment, hvor vi vil undersøge, hvor afhængige både vi og Midt- og Vestjyderne er blevet af at få nyheder fra Facebook.

- Det er gået helt fint. Jeg har holdt mit mål om at holde mig fra Facebook. Det har været lettere end forventet. Men jeg synes, det har været til at holde ud, siger Emil Rentius Sørensen og tilføjer:

- Det er dog enkelte tilfælde, at det kunne være rart at komme derind.

Gået glip af noget

Emil Rentius Sørensen forklarer, at han føler, at han er gået glip af noget.

- Der er ting, jeg er gået glip af. Det er for det meste, hvis der er nogen, der ville vise mig noget. Der er nogle der har tagget mig i noget sjovt. Men også i forhold til begivenheder. Det har været svært at holde styr på. Og så har jeg flere gange følt, at jeg er gået glip af nogle nyheder. Dem skal jeg jo selv opsøge, forklarer han.

Det oplever han dog, at han har fundet en løsning på.

- Mit forbrug af nyhedsapps er steget. Og også andre sociale medier, nu hvor jeg ikke kan bruge Facebook. Så jeg har erstattet det med noget andet. Men jeg har også haft mere tid, siger han.

Det er dog til tider en god ting.

- Jeg tror helt sikkert, at der er mange af de nyheder, jeg selv har opsøgt, som jeg ikke ville have fået via Facebook. Så jeg føler, jeg er blevet dækket bedre nu, forklarer han.

1:49
 

Vil have Facebook igen

Eksperimentet har dog ikke fået Emil Rentius Sørensen til at tænke, at han skal holde sig fra Facebook for evigt.

- Jeg vil nok hente appen igen, men jeg vil nok bruge Facebook mindre som nyhedsmedie. Der er nyheder, man går glip af. Det tror jeg, jeg vil bruge nyhedsapps til, siger han og tilføjer:

- Jeg føler, jeg får noget ud af det.