19-årig vestjyde skal til OL

En 19-årig gymnasieelev fra Højmark har kvalificeret sig til OL, men ikke i en helt almindelig disciplin. Og det er heller ikke til sommerens OL i Rio de Janeiro.

Om to uger er der OL i Finland i så speciel en disciplin som datalogi. En 19-årig mand fra Højmark har kvalificeret sig. Han hedder Jacob Korsholm, han er medlem af Mensa, og til dagligt går han i 3.g på HTX i Højmark.

- Det bliver jo en udfordring, og det bliver hammerfedt, siger Jacob Korsholm om udsigten til at deltage i den internationale konkurrence.

Han vil ikke ud med, hvor høj en IQ, han har, men det helt sikkert, at han har hovedet skruet ordentligt på. I 2.g fandt han ud af, at han havde et talent inden for datalogi og programmering.

- Jeg har altid været interesseret i computer og programmering og sådan noget, siger Jacob Korsholm.

Der været tre indledende runder, hvor seks er gået videre til OL i Finaland. Man skal kunne datastruktur og algoritmer, men hans egne chancerne er han ikke alt for optimistisk omkring.

- Det tror jeg ikke kommer til at gå vanvittigt godt for at være ærlig, indrømmer Jacob Korsholm med et grin.

Faktisk ved han ikke selv, hvad datalogi egentligt betyder. En ordbog siger noget i retningen af ”læren om data og behandlingen af dem.” Til gengæld ved han godt, hvad han kan lide ved datalogi.

- Man er hundrede procent sikker på, at noget er rigtigt, hvis det er rigtigt. Halvdelen af at løse en opgave er at forstå den.