19-årig asylant genkendt som butikstyv

En ung asylansøger fra Thisted bliver onsdag fremstillet ved retten i Holstebro efter flere tilfælde af butikstyveri.

anholdt.jpg
Foto: Arkiv

Gå aldrig tilbage til gerningsstedet! Det lærte en ung asylansøger i går, da han tirsdag eftermiddag blev anholdt udenfor en tøjbutik i Thisted.

- De ansatte i tøjbutikken genkender den unge mand, og kan med de samme se, at det er den samme mand, som fredagen forinden havde stjålet nogle boksershort udenfor butikken, ”Din Tøjmand, på Brogade i Thisted. Vi kommer med det samme ned til butikken, og anholder den 19-årige asylansøger, siger Jørgen Jensen fra Thisted lokalpoliti.

Den 19-årige asylansøger bor på Nødasylcentret på Simons Bakke i Thisted.

Stod bag flere småtyverier
Boksershortsene fra Din Tøjmand var dog ikke det eneste, manden havde fået fat i på ulovlig vis. To par kondisko fra Intersport i Thisted, en halv liter øl fra dagligvareforretningen Kiwi og to flasker whisky fra en ukendt butik var også nogle af de ting, politiet kunne konfiskere ved anholdelsen.

- Vi har også nogle andre, lignende småsager på ham. Derfor bliver han onsdag fremstillet i grundlovsforhør i Holstebro. Hvad der sker med ham er op til dommere, men han bliver formegentlig varetægtsfængslet og senere udvist, siger Jørgen Jensen fra Thisted lokalpoliti.