Intet valg: 1864 sommerhuse skal kobles på kloakken

Ringkøbing-Skjern Kommune har vedtaget en ny spildevandsplan, hvilket betyder at en række sommerhusejere nu bliver tvunget med på det offentlige kloaknet.

Flere af sommerhusene bruger lige nu septektanke, men nu skal de på det offentlige kloaknet.
Flere af sommerhusene bruger lige nu septektanke, men nu skal de på det offentlige kloaknet.
Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

En række sommerhusejere kan nu se frem til en regning på omkring 40.000 kroner, efter at Teknik- og Miljøudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune har vedtaget en ny spildevandsplan.

Den nye plan kommer til at betyde, at 1864 sommerhuse skal kobles på det offentlige kloaknet. De 40.000 kroner er et tilslutningsbidrag.

- Vi gør det for at håndtere vores spildevand på en ordentlig måde, sammenholdt med at vi kigger på vores strukturer for vores rensningsanlæg, forklarer formand for Teknik- og Miljø i Ringkøbing-Skjern Kommune, John G. Christensen og fortsætter:

- Der er mange steder, hvor grundvandet står højt og andre steder, hvor man har noget, der ikke rigtigt fungerer. Ved at gøre det på en fælles måde og få det hele kloakeret, så får vi en vished for, at vi får håndteret vores spildevand på en fornuftig måde.

Inden 2027

I stedet for at være koblet på kloaknettet, så er de mange sommerhuse udstyret med septiktanke. Frygten er, at spildevand vil kunne gøre skade på strande, søer og fjorde.

I den nye spildevandsplan lyder det, at kloakeringen skal være udført inden 2027.

John G. Christensen er klar over, at beslutningen ikke vil være lige populær hos alle sommerhusejerne, men han står ved den.

- Jeg ved godt, at der vil være nogen, der ikke synes, det vil være nødvendigt lige der, hvor de har deres sommerhus. Men det er nu engang sådan, at når vi gør sådan noget i fællesskab, så tager vi dem alle sammen med, siger han.