18.024 protestunderskrifter mod udvisningen

Torsdag modtog Inger Støjberg 18.024 protestunderskrifter mod udvisningen af Marius Youbi.

Den ingeniørstuderende Marius Youbi, som torsdag morgen blev udvist af Danmark, har fortsat stor opbakning blandt befolkningen.

Torsdag klokken 9.45 overleverede næstformand i SF, Signe Munk, 18.020 underskrifter mod udvisningen, til Integrationsminister Inger Støjberg. Og Signe Munk tror, at underskrifterne kan være med til at gøre en forskel.

- Jeg synes, det er rigtig godt, at Inger Støjberg åbner op for at se på reglerne, men jeg synes, det er lidt ærgerligt, at det sker her i 11. time. Men det viser jo, at folkeligt og politisk pres, det virker, siger Signe Munk, Næstformand i SF.

Inger Støjberg forstår godt, hvorfor så mange synes, Marius Youbi’s sag virker urimelig, men hun afviser, at hun alene har mulighed for at ændre på beslutningen om udvisning.

- Sagen ligger i Udlændingenævnet, og når den gør det, må jeg ikke kommentere på den eller omgøre den. Det er der helt faste regler om. Det, jeg kan gøre nu, er, at jeg selvfølgelig kigger på underskrifterne og den offentlige debat, og så skal vi forhandle det her i folketinget til efteråret, hvor blandt andet reglerne om international rekruttering skal op til revision, siger Integrationsminister Inger Støjberg.

Selvom Marius Youbi torsdag morgen forlod Danmark og fløj til Cameroun, så vil Signe Munk fortsætte sit arbejde med at få ændret reglerne, så de generelt bliver mere rimelige for udenlandske studerende.

- Det handler jo også om andre end Marius Youbi, og jeg håber, at vi kan være med til at redde andre studerende fra at ende i Marius’ situation. Nu er næste skridt at se på reglerne, og det vil jeg holde Inger Støjberg op på, siger Signe Munk, Næstformand i SF.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Samfund.