18 dyr efterladt ved sø - flere døde i sommervarmen

Sommermånederne er højsæson for dumpning af dyr. I weekenden fandt et ungt par 18 dyr ved en sø nær Ikast - flere døde af varme og stress.

140726KANINER.jpg

 

2:30
I weekenden modtog et dyreinternat i Brande 22 dyr på bare 24 timer.

Et ungt par gjorde et ubehageligt fund, da de tre forskellige steder ved en sø nær Ikast fandt 18 husdyr overladt til egen skæbne. På en gåtur lørdag aften stødte parret på en papkasse, en sportstaske og en rygsæk, der i alt gemte på 12 kaniner og seks chinchillaer.

Fem af chinchillaerne var allerede døde af stress og varme, og flere af de resterende dyr var i kritisk tilstand. De overlevende dyr blev straks indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Brande, hvis opgave nu er at få dyrene raske og formidlet videre til nye ejere.

- Det er totalt uforståeligt, og det er hamrende provokerende. Uanset om man er rig eller fattig, skal man være ordentlig ved sine dyr. Har man ikke råd til at have dem, skal man søge hjælp – man må aldrig bare smide dem ud i naturen, siger Kent Karlsen, indsatsleder ved Brande Dyreinternat for Dyrenes Beskyttelse.

Højsæson for dumpning af dyr

Ifølge tal fra Dyrenes Beskyttelse er det langt fra et overraskende fund, det unge par gjorde sig lørdag aften. Sommermånederne er nemlig højsæson for dumpning af dyr. I løbet af juli, august og september modtager Dyrenes Beskyttelse, der driver otte internater, normalt dobbelt så mange dyr i forhold til årets resterende måneder.

Det skriver aoh.dk.

Fundet af de 18 efterladte dyr nær Ikast er heller ikke det eneste for nyligt. I weekenden modtog Dyrenes Vagtcentral også et opkald fra en borger, der havde fundet tre kattekillinger blot syv uger gamle. De var blevet efterladt på en rasteplads nær Aulum kun med en skål vand.

I 2015 modtog Dyrenes Beskyttelse i alt 3.509 henvendelser om dyr, der var blevet dumpet i naturen. Det var en stigning på 48 procent i forhold til 2014.

Sager politianmeldt

Begge sager fra weekenden er blevet politianmeldt, men det er ofte svært for politiet at opklare sager om dumpning af dyr.  

- Vi registrerer det, når vi får en henvendelse, men vi har umiddelbart aldrig opklaret sådan en sag, siger Bent Smedegaard, sekretariatsleder hos lokalpolitiet i Herning.

Hos politiet tager man også afstand fra dumpning af dyr.

- Det er noget, vi ligesom dyreorganisationerne tager kraftig afstand fra. Det er utilstedeligt, og som ejer må man få sine dyr afleveret til et dyreinternat eller få dem aflivet, hvis man ikke selv kan tage sig af dem. Dyrene kan ikke klare sig selv, siger Bent Smedegaard.