18-årig tiltalt for serievoldtægter af søster

To unge mænd skal i retten for stribevis af voldtægter, andre seksuelle overgreb og vidnetrusler. Den ene står til anbringelse på en institution, mens den anden risikerer fængsel.

Ny ret, Holstebro, skilt_0_0.jpg

Statsadvokaten har rejst tiltale mod den nu 18-årige mand fra Sydthy, som i oktober sidste år blev varetægtsfængslet for blandt andet stribevis af voldtægter af sin søster.

Den 18-årige er tiltalt for i cirka 100 tilfælde at have tvunget sin nu 12 årige søster til analt samleje og andre seksuelle overgreb. Det skete i perioden fra januar 2012 til juli 2014.

Samtidig er han tiltalt for i cirka 50 tilfælde at have voldtaget sin fætter og for "adskillige gange" at have samleje med en pige under 15 år - en pige som han ikke er i familie med.

Familiemedlem også tiltalt

En 19-årig mand, der i familie med den 18-årige, er også tiltalt i sagen. Han er tiltalt for cirka 20 tilfælde af voldtægt af og andre overgreb mod den 18-åriges søster. Ifølge anklageskriftet var den 18-årige og 19-årige i flere tilfælde sammen om overgrebene.

De to familiemedlemmer er desuden tiltalt for vidnetrusler, idet de ifølge anklageskriftet har truet et af ofrene med tæsk, hvis hun fortalte sine forældre eller politiet om overgrebene.

Sagen kommer for et nævningeting ved retten i Holstebro den 19. august, og der er afsat fire dage til behandlingen.

Statsadvokaten lægger op til, at den 18-årige dømmes til anbringelse på en institution for personer med vidtgående psykiske handicap. Det fremgår af anklageskriftet, at anklageren kræver, at der ikke fastsættes en længstestraf for foranstaltningen.

Den 19-årige kræves idømt en fængselsstraf.

Se TV MIDTVESTs omtale af sagen fra oktober sidste år:

1:12
Voksen slægtning medvirkede i begyndelsen, men er endnu ikke sigtet