18-årig skyldig i voldtægt: Høj risiko for, at han vil gøre det igen

En 18-årig mand er kendt skyldig i voldtægt mod en 12-årig dreng. Mentalundersøgelsen siger, at han kan gøre det igen.

Håndjern og politibil
Foto: Flemming Christensen

Torsdag blev en 18-årig mand kendt skyldig i at have tvunget en 12-årig dreng til både oral- og analsex. Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer

I forbindelse med sagen er der blevet foretaget en mentalundersøgelse af manden, der viser, at der er stor sandsynlighed for, at han vil gøre det igen.

- Han er uden empati, impulsstyret, mentalt retarderet, og der er høj risiko for, at han vil gøre det igen, lyder konklusionen i mentalundersøgelsen.

Den 18-årige skal nu placeres på en døgnovervåget institution for to tilfælde af voldtægt mod mindreårige.

Voldtog to drenge

Manden var tilbage i 2015 stukket af fra en institution i Ulfborg sammen med den 12-årige dreng. Her havde han tvunget drengen til sex ude i en skov.

Ifølge dagbladet har han blandt andet haft et greb om den 12-åriges nakke og tvunget ham til oralsex. Udover voldtægten var han også anklaget for at true drengen til ikke at fortælle noget til personalet på institutionen, men da der ikke var beviser for dette, så blev han altså ikke dømt for det.

Samtidigt blev han også kendt skyldig i, at han en enkelt gang i perioden august 2013 og januar 2015 har haft analt samleje med en kun fire-årig dreng. Dette er sket hos en forhenværende plejefamilie i Skjern. Den fire-årige var barnebarn til plejeforældrene. 

0:27
17-årig vestjyde varetægtsfængslet i sag om voldtægt af mindreårig dreng