18-årig sigtet for falsk anmeldelse af voldtægt

En 18-årig kvinde har erkendt, at hun ikke blev voldtaget i banegårds-tunnelen i Herning.

Midt i september anmeldte en 18-årig kvinde en voldtægt, som skulle være sket i tunnelen ved banegården i Herning. Men kvinden talte ikke sandt.

Siden anmeldelsen har politiet i Herning efterforsket sagen, og her viste det sig, at en række ting gjorde, at voldtægten ikke var sandsynlig.

- Vi har fået DNA-spor fra hende undersøgt, og det viste sig, at der ikke var spor fra en mand på hende. Det stemte ikke overens med, hvad hun tidligere havde forklaret, siger Henning Præstegaard, politikommissær hos lokalpolitiet i Herning.

Kvinden fastholdt, at hun var blevet voldtaget, men i går onsdag henvendte hun sig på ny til politiet. Her erkendte hun, at anmeldelsen var falsk.

- Det er alvorligt, og hun er nu blevet sigtet for det. Hun har fortalt, at hun var inde i en psykisk dårlig periode. Vi ser typisk anmeldelser som denne, fordi man har brug for hjælp, siger Henning Præstegaard.

Voldtægt skaber utryghed

Kvinden har tidligere forklaret til politiet, hvordan manden bandt pigens hænder med en elektrikerstrip og puttede en pose over hovedet på hende. Herefter voldtog han hende og stak af fra gerningsstedet. 

Men det passede altså ikke, og andre unge og deres forældre behøver nu ikke længere frygte, at denne voldtægtsmand går rundt på fri fod.

- Forældre og unge, der færdes i nattelivet, har været bekymrede efter det her, så det er alvorligt. Men nu kan man færdes trygt i hvert fald i forhold til denne her sag, siger Henning Præstegaard.

Herning Kommune er lige nu ved at kigge på, om lysforhold og lignende ved tunnelen kan ændres for at skabe større tryghed.