17-årig pige årets forfattertalent

Det blev 17-årige Frederikke Efryd Vejen-Jensen fra Ringkjøbing-Skjern, der vandt den regionale novellekonkurrence.

frederikke1_0.jpg

Den 17-årige kan nu kalde sig forfattertalent efter at have deltaget i konkurrencen, som blev arrangeret af selvudgivelsesplatformen BoD og det regionalt støttede projekt Historier i Spil.

Kamp ved tasterne

Med emnet "Oprør" som pejlepunkt har unge mellem 10 og 18 år kæmpet ved tasterne om at skrive den bedste novelle i Region Midtjylland. Drømmen om at blive kåret som årets forfattertalent fik mange til at deltage i konkurrencen.

Enstemmig jury

Det var dog én novelle, nemlig Frederikke Efryd Vejen-Jensens "Lyden af et hjerte", der løftede sig over de øvrige bidrag. En enstemmig jury valgte at tildele vinderprisen - en gratis bogudgivelse på selvudgivelsesplatformen BoD - til den 17-årige pige fra Ringkjøbing-Skjern, som allerede har et manuskript i skuffen, hun er i gang med.

- Frederikke har en helt særlig evne til at skabe billeder og få en fortællerytme ind i det, hun skriver. Hun har en stor fortælleevne, som imponerede hele juryen, siger Jacob Hedegaard Pedersen, forfatter og projektkoordinator til Books on Demand.

Fantasyfortælling

Frederikkes vindernovelle var en fantasyfortælling om et turbulent kærlighedsforhold, hvor kvinden gør oprør. Frederikke drømmer om at blive forfatter på fuld tid. Hun har allerede udgivet en roman og skriver så tit, hun kan få tid mellem lektier, fritidsjob og kæreste.

- Jeg har altid været fascineret af den magt, fortællingen har. Jeg læser meget og har skrevet, siden jeg var 13 år. Min store drøm er at blive forfatter, siger Frederikke, der går i 2G på Ringkøbing Gymnasium og er bogopsætter på Skjern Bibliotek.

frederikke2_0.jpg