17-årig får Danmarks højeste gennemsnit

Superstudent fra Viborg ender med Danmarks højeste gennemsnit, og endda som landets yngste.

240614Superstudent.jpg

Den 17-årige HTX-student Frederik Thorning Frederiksen fra Viborg har fået Danmarks højeste gennemsnit.

Efter sin sidste eksamen tirsdag kunne han skrive endnu et 12-tal på karakterbladet, som i forvejen rummer 30 af dem. Han bliver student med et gennemsnit på hele 13,7.

- Det er en dejlig fornemmelse efter 3 års hårdt slid endelig at stå med resultatet på hovedet, og så med landets højeste snit. Det er jo bare vildt, siger Frederik Thorning Frederiksen til TV MIDTVEST.

Disciplin og hårdt arbejde

Alle hans karakterer samt en bonus for ekstra fag på højniveau og for at gå direkte fra gymnasiet til universitet gør, at han kan gange sit gennemsnit op.

- Min opskrift er, at man har disciplin og arbejder hårdt. Og så tror jeg også, det er nødvendigt at blive bakket op af venner og familie og de mennesker, der er omkring en, siger superstudenten fra Viborg.

Højere gennemsnit er muligt

Frederik Thorning Frederiksen har et enkelt 10-tal på eksamensbeviset fra 1.g, og ellers er det udelukkende 12-taller. Fordi han har et enkelt 10-tal, kan det stadig lade sig gøre at få et endnu højere gennemsnit. Men det vil stadig være et gennemsnit på 13,7 bare med en højere anden decimal.

- Det, der er vigtigt for mig, er, at jeg gør mit eget bedste. Det skal ikke nødvendigvis være dét bedste. Jeg har også været stolt af et 7-tal engang, fordi jeg vidste, at jeg gjorde mit bedste. Men samtidig gav det mig også bare motivationen til at gøre det bedre næste gang, siger Frederik Thorning Frederiksen.

Med sine 17 år er han også Danmarks yngste superstudent, men alderen har ingen betydning for de fremtidig ambitioner. Efter sommerferien skal han læse fysik på Aarhus Universitet.

Se aftenens indslag om Frederik Thorning Frederiksen

1:55
En af dem, der scorer top-karakterer er 17-årige Frederik Thorning Frederiksen. Hvis han i dag kunne score endnu et 12-tal i den sidste eksamen, ville han blive superstudent med det højeste gennemsnit nogensinde: