17-årig dømt for røveri

Ung mand fra Holstebro dømt for røveri mod Eurospar i Holstebro. Snørebånd endte med at fælde den 17-årig mand.

eurospar.jpg

En 17-årig mand fra Holstebro er dømt for røveri mod Euro Spar-butik på Døesvej i Holstebro, skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

Det var en speciel måde at binde snørebåndene på, der afslørede den 17-årige mand fra Holstebro, som i december truede sig til 6500 kr i supermarkedet i Holstebro.

Røveriet skete den 28. december sidste år, hvor den unge mand truede sig til kassebeholdningen i Euro Spar på Døesvej i Holstebro. Da røveriet blev begået var den 17-årige stukket af et par timer fra den døgninstitution, hvor han var i gang med at afsone flere domme for røveri.

Nægter at have begået røveri

- Jeg skulle bare mødes med nogle venner for at ryge nogle cigaretter, forklarede den 17-årige i retten i Holstebro.

Den forklaring fandt dommeren for fantasifuld og valgte derfor at følge anklagerens krav om at dømme den 17-årige.

Han nægtede at have begået røveriet, men af overvågningsbillederne kunne det ses, at den 17-årige havde bundet sine sko med snørrebånd, der var forkortet på en helt speciel måde. Den detalje fik en afgørende betydning for retten i Holstebro.

- Kombinationen af jakken, skoene, de specielle snørebånd og så det, at du ikke har noget alibi, gør, at vi er sikre på, at det er dig, der stod bag røveriet, lød det fra dommeren, da han dømte den 17-årige skyldig i sit nu fjerde røveri, og forlængede den dømtes ungdomssanktion med seks måneder, så den nu lyder på to et halvt års ophold på et socialpædagogisk opholdssted, skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

Retten dømte den 17-årige for det fjerde røveri i rækken, så han nu samlet set skal tilbringe to og et halvt år på et socialpædagogisk opholdsstd - en forlængelse på seks måneder

Den 17-årige valgte at modtage dommen.