17-årig varetægtsfængslet for røveriforsøg mod grillbar

En 17-årig dreng fra Herning er varetægtsfængslet i fire uger efter et røveriforsøg mod en grillbar i Tarm.

Retten,_Herning, skilt2.jpg

I et grundlovsforhør ved Retten i Herning tirsdag erkendte en 17-årig dreng fra Snejbjerg ved Herning et røveriforsøg mod en grillbar i Storegade i Tarm. Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Lørdag aften omkring kl. 19 truede den maskerede 17-årige en kvindelige ekspedient i grillbaren med noget, der ifølge kvinden lignede en lang kniv. Ifølge lokalpolitiet i Ringkøbing viste det sig dog at være et langt jernrør.

Kvinden råbte på hjælp fra grillbarens spillehal, og det fik manden til at flygte uden udbytte.

Ifølge anklageren har den sigtede et langt synderegister. Han har blandt andet stjålet kontanter ved indbrud i Tarm samt gentagne gange stjålet medicin fra et sygehusapotek i Herning. Derudover havde han stjålet benzin fra en tankstation i Herning-området, stjålet værdigenstande for 25.000 kroner fra Crazy Daisy i Skjern og truet en person i Herning med kniv. Han havde også brudt ind i en bil og stjålet to pas, samt foretaget et indbrud i en villa, hvor han stjal et sæt bilnøgler.

Dagbladet Ringkøbing-Skjern skriver, at den 17-årige erkendte samtlige forhold, men havde rettelser til de stjålne kontantbeløb.

Flere af forholdene var angiveligt foregået i samarbejde med medskyldige. Dørene blev derfor lukket, så medgerningsmænd ikke kunne få detaljer om politiets opklaringsarbejde.

Den 17-årige blev varetægtsfængslet i fire uger.