17-årig fåreavler jagtede ulv på minitruck

Jacob Christensen fra Råsted ved Holstebro er ved at være godt træt af ulve.

Ulv
Foto: Ida Marie Odgaard / Ritzau Scanpix

17-årige Jacob Christensen fra Råsted ved Holstebro er fåreavler. Han har flere gange mistet nogle af sine får på grund af ulveangreb, og det forsøgte han for nylig at gøre noget ved, da han natten til søndag så en ulv bevæge sig i nærheden af hans fårefold.

Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

- Jeg besluttede at prøve at jage den væk fra mine får en gang for alle, fortæller Jacob Christensen til Dagbladet.

Jacob Christensen fortæller, at han kontaktede politiet, hvorefter han satte sig ind i sin minitruck for at jage ulven væk. Han forfulgte ulven syv kilometer, før den forsvandt ind mellem træerne i Stråsø Plantage.

En time senere var den så gal igen hos den 17-årige fåreavler. Ulven var vendt tilbage, hvorefter Jacob Christensen igen valgte at kontakte politiet.

- Jeg fortalte, at nu måtte de gøre noget. Ellers måtte jeg gøre noget, fortæller han til Dagbladet.

En patruljevogn besøgte derefter Jacob Christensen for at være behjælpelig med at få ulven jaget væk. Ingen af den unge fåreavlers får kom noget til i løbet af natten.

En del af ulvezonen

Området omkring Råsted er en del af en af den såkaldte ulvezone, der ligger vest for Holstebro. Midt- og Vestjylland fik så sent som en lille måned siden en ny ulvezone, der strækker sig som en firkant mellem Silkeborg, Herning, Brande og Nørre Snede.

Ulvezonerne er områder, hvor der kan søges om tilskud til ulvesikre hegn. I forbindelse med annonceringen af den nye ulvezone fortalte Miljøministeren Lea Wermelin (S), at hun ville gøre alt, hvad hun kunne for at hjælpe husdyrsholdere med at undgå, at ulven slår deres husdyr ihjel.

- Miljøstyrelsens erfaringer er, at fungerende og vedligeholdte ulvesikrede hegn er en effektiv beskyttelse. Derfor skal vi udbrede brugen i hele EU, lød det på daværende tidspunkt fra Lea Wermelin.