16 ugers kursus giver job

Der er akut mangel på industriteknikere i Midt- og Vestjylland. Derfor skal der blot et 16 ugers kursus til, før metalvirksomhederne står klar med åbne arme.

20 arbejdssøgende var i dag på besøg hos KP Komponenter i Spjald. Rundvisningen skulle være med til at skærpe de arbejdssøgendes interesse for at arbejde som industriteknikere. Kurset giver dem kvalifikationer til at arbejde, som industriteknikere. Lige nu er der akut mangel på netop industriteknikere i Midt- og Vestjylland.

- Vi synes, det er en god mulighed at få nogle folk, der er kvalificeret i hvert fald til at gå i gang med at arbejde med metal. Der er ikke ret mange arbejdsløse inden for metal, så derfor er det vigtigt at få nogen opkvalificerede til det, vi skal bruge dem til, fortæller produktionsdirektør hos KP Komponenter, Kim Brødbæk.

Kursus = job

Hos Dansk Metal i Ringkøbing-Skjern glæder man sig over, at de igen har få ledige medlemmer. Nu er udfordringen at få flere arbejdssøgende til at opkvalificere sig, så de kan få de jobs, som virksomhederne slår op. Lige nu er der nemlig masser ledige stillinger som industritekniker.

- Det viser sig jo, at der er mulighed for alle inden for den her branche. Hvis man får de rigtige kvalifikationer via efteruddannelse, så vil langt de fleste af dem komme i job bagefter, fortæller Carsten Kjeldgaard, afdelingskasserer i Dansk Metal Ringkøbing-Skjern.

Se her indslag om de arbejdssøgendes besøg hos KP Komponenter:

02:01 Luk video