16 millioner til østersprojekt

Staten skyder ti millioner kroner i østersprojekt ved Venø.

180313_Oesters.jpg

I løbet af foråret søsættes et nyt østers-projekt med udgangspunkt i Venø og Venøsund. På tre et halvt år vil 16 millioner kroner blive pumpet i projektet, og målet er, at man i løbet af ti år kan få en årlig produktion af 10.000 østers. Det svarer til fem procent af den samlede produktion i hele Europa, skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

- Det kan blive meget stort. Jeg ville blive forbavset, hvis ikke der om fem til ti år er en eksport på 500 millioner og 500 arbejdspladser lokalt, siger Poul Tørring, der er initiativtager til projektet.

Ti millioner fra staten

Af de 16 millioner kommer de ti fra Natur og Erhvervsstyrelsens erhvervsstøtteordningen Grøn Udvikling og Demonstrationsprogram. Det er en pulje, der skal støtte en mere bæredygtig udvikling inden for fødevareerhvervene.

- Der er en mulighed for at skabe en stor beskæftigelse i et område af landet, hvor der er behov for det. Og så er der en mulighed for at lave mange flere østers, end vi nogensinde har kunnet fiske, siger Poul Tørring.

I april skal de første øster efter planen hentes op. En del af dem skal bruges som moder-østers og bruges til at skabe yngel, skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

TV/MIDT-VEST sendte d. 23/9 2012 dette indslag, da fødevareministeren forbød østersfiskeri Nissum Bredning:

1:40
Førevareministeren har netop sat en stopper for al fangst af østers i Nissum Bredning i Limfjorden