16-årig bortført af ekskæreste

En ung pige blev søndag eftermiddag bortført af sin ekskæreste og tilbageholdt i hans bil i to timer.

En 32-årig mand bortførte søndag eftermiddag en 16-årig pige fra hendes bopæl i Thyborøn. Manden, der tidligere har haft et forhold til pigen, var ifølge politiet utilfreds med, at forholdet nu var ovre.

- Han sparkede en dør ind og forsøgte at få hende med ud i sin bil. Det lykkedes ikke, og hun stak af. Men den 32-årige fangede hende og tog hende derefter med i bilen, forklarer politikommissær Mogens Poort fra Holstebro lokalpoliti om forløbet.

Det var pigens mor, der ringede til politiet og anmeldte den 32-årige mand, der kommer fra Sjælland, men har anden etnisk oprindelse end dansk. I forsøget på at få pigen med ud i sin bil rev den 32-årige mand hende i håret, men ellers har den 16-årige ikke lidt skade.

- Da hun blev afhørt, var hun selvfølgelig mærket af det. Men hun har det efter omstændighederne godt. Fysisk har hun ingen mén, lyder det fra politikommissæren.

Fanget efter mobilkontakt 

Da den 32-årige mand indså alvoren, lod han pigen gå, forklarer Mogens Poort og uddyber:

- Politiet kom i kontakt med både hende og ham via mobiltelefon. Det bevirkede, at han satte hende af, og derefter blev han fanget i Lemvig - helt uden dramatik.

Alligevel tager politiet langt fra let på sagen.

- Det er en alvorlig sag, og han bliver også sigtet for frihedsberøvelse, slutter politikommissæren.

Den 32-årige mand blev efter episoden anholdt og har overnattet i arresten. Han vil blive løsladt i løbet af mandagen, når politiets afhøringer er færdige.