16-årig var i livsfare efter overfald fra 17-årig

Torsdag blev en 16-årig dreng overfaldet på institutionen Koglen ved Sdr. Omme. Den 17-årige overfaldsmand gav ham tre knæspark i hovedet.

Koglen.jpg

På den sikrede ungdomsinstitution Koglen i Stakroge blev en 16-årig dreng knæsparket i hovedet tre gange af en 17-årig dreng. Det fortæller Bent Smedegaard fra Herning Politi.  

En retsmedicinsk undersøgelse viste, at den 16-årige på et tidspunkt efter overfaldet var i livsfare på grund af blødningerne i hovedet. 

Den 17-årige erkendte under grundlovsforhøret at have givet tre knæspark til den 16-årige. Udover knæsparkene tog han også kvælertag på den 16-årige, hvilket han også erkendte, men den 17-årige mente ikke, at det var så hårdt, som beskrevet. 

Den 17-årige er blevet varetægtsfængslet i fire uger. Da han er under 18, er han tilbage på Koglen igen, dog på en anden afdeling. 

Den 16-årige dreng er uden for livsfare efter behandlinger. Han havde blødninger ved begge øjne efter overfaldet. 

Koglen er en institution for udsatte unge. Region Midtjylland skriver dette om institutionen: 

"Unge, der anbringes på Koglen, er nogle af de allermest udsatte unge i Danmark. Nogle har begået kriminalitet, nogle er omsorgssvigtede, selvskadende eller ude i et alvorligt misbrug". 

Du kan læse mere om institutionen hér.