16-årig truet og holdt fanget i Ikast

Natten mellem fredag og lørdag blev en 16-årig dreng fra Ikast holdt fanget og truet på livet af tre jævnaldrene.

haandjern.jpg
Foto: Henning Bagger - Scanpix

En 16-årig dreng fra Ikast blev holdt fanget i sin lejlighed, da tre jævnaldrene mænd dukkede uventet op på hans adresse og forlangte en såkaldt dummebøde.

- Så vidt jeg er orienteret, så handlede det om, at den 16-årige i sin tid skulle opbevare noget narko for én af de andre drenge. I hans varetægt blev det stjålet, og de tre drenge mente derfor, at han nu skyldte dem 300.000 kroner i dummebøde, siger Jens Claumarch, vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Fra omkring klokken to fredag nat blev den 16-årige holdt fanget mod sin vilje. Og selvom de tre mænd stjal både kontanter og ejendele fra den 16-årige, så var det ikke det, der var det værste ved hele forløbet.

- De sagde til den 16-årige, at han havde fem dage til at skaffe pengene, og ellers ville de slå ham ihjel. Det er nogle meget alvorlige trusler, siger Jens Claumarch, vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Politiet har fundet frem til de tre jævnaldrene drenge, som stammer fra henholdsvis Haderslev og Aarhus. De har perifer tilknytning til bandemiljøet, og vil søndag blive fremstillet i grundlovsforhør i Herning.