16-årig pige udsat for seksuelle krænkelser

En 16-årig pige blev lørdag aften udsat for seksuelle krænkelser på gågaden i Herning. Pigen bed en af mændene i hånden og fik råbt, så mændene løb.

Østergade Herning
Foto: Google Maps

Et sted mellem klokken 22.50 og 23.00 i går aftes blev en 16-årig pige udsat for seksuelle krænkelser inde midt i Herning.

Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.

I en pressemeddelelse skriver politiet, at den 16-årige pige gik ad Østergade mod vest og kort efter at have passeret Biblioteket, blev hun pågrebet bagfra af to yngre mænd, der greb fat i hendes arme.

Bed sig fri

Pigen gjorde modstand men blev holdt fast, og da hun råbte op, blev der sagt ”hold kæft” til hende. Den ene af gerningsmændene holdt hende herefter hårdt for munden, så hun ikke længere kunne råbe.

Pigen blev, mens hun blev holdt for munden, ført over til en port i en mur ved Tinghuset. Den af mændene åbnede hendes jakke og tog den af hende, hvorefter han forsøgte at knappe hendes bukser op.

Men her lykkedes det altså pigen at bide den ene af gerningsmændene i hånden og råbe så højt, at gerningsmændene flygtede i retning mod Nørregade.

Politiet vil gerne høre fra vidner

Pigen lagde mærke til, at der stod tre yngre mænd og kiggede på under overfaldet. Alle fem er ifølge vidnebeskrivelsen af en anden etnisk oprindelse end dansk.

- Der er ikke noget, der indikerer at det er asylansøgere, blandt andet fordi de talte dansk, siger Ole Henriksen, der er politiinspektør ved Midt- og Vestjyllands Politi til TV MIDTVEST.

Pigen beskriver den af gerningsmændene som cirka 20-25 år og ca. 180-185 cm. Manden beskrives som slank, ikke etnisk dansk og så sagde han ”hold kæft” på dansk med accent.

Manden var iført en mørkegrå/sort dynejakke med hætte, angiveligt af mærket Peak, og så havde han hætten over hovedet og iført sorte handsker.

Den anden af gerningsmændene er også cirka 20-25 år, ca. 180-185 cm. Desuden er han almindelig af bygning, ikke etnisk dansk og han var også iført handsker.

De tre mænd, der overværede, at hun blev holdt fast, er mænd af ukendt alder men også af anden etnisk oprindelse end dansk.

Midt- & Vestjyllands Politi er meget interesseret i at tale med personer, der lørdag aften ved 22-23 tiden har befundet sig i nærheden og som har bemærket en gruppe yngre mænd eller mænd, der svarer til signalementet.

Oplysninger kan gives Midt- & Vestjyllands Politi på 114.

- Der er ikke noget, der indikerer at det er asylansøgere, blandt andet fordi de talte dansk, siger Ole Henriksen, der er politiinspektør ved Midt- og Vestjyllands Politi til TV MIDTVEST.