16-årig har kæmpet med ADHD – nu kaldes han kæmpe talent

På fodboldbanen mærker 16-årige Tobias Bech Kristensen ikke sin ADHD-diagnose, som han har måttet kæmpe med udenfor banen.

1:48
I indslaget her kan du møde det 16-årige stortalent Tobias Bech Kristensen.
Foto: Christian Fomsgaard, TV MIDTVEST

Det er de færreste 16-årige, der får muligheden for at træne med fuldvoksne, professionelle fodboldspillere.

For Tobias Bech Kristensen, der er en af sin årgangs mest talentfulde spillere, er det dog blevet til virkelighed, efter han i foråret slog rekord som den yngste spiller i 1. division nogensinde.

Siden har han trænet sammen med de noget mere rutinerede førsteholdsspillere.

- Det er stort at få lov til det. Det er selvfølgelig også hårdt. Nogle af dem jeg spiller med har været professionelle i 10-15 år, så jeg skal lige ind i gamet.

- Det er nyt, men det er fedt.

Har ADHD-diagnose

Mens de gode stunder har fyldt meget på fodboldbanen, har Tobias Bech Kristensen dog mødt modgang udenfor.  

For to år siden fik han nemlig en ADHD-diagnose, der til tider har været svær at håndtere.

Det har blandt andet kostet afbud til ture med ungdomslandsholdet, mens det særligt har været et problem i skolen, fortæller den unge midtbanespiller.

- Der kunne jeg ikke koncentrere mig. Der havde jeg mange korte dage, fordi jeg havde svært ved at fokusere og følge med i timerne.

- Når jeg spiller fodbold, kan jeg træne alt det, jeg vil, uden der er noget. Så det er godt. Det er blevet meget bedre, siger han. 

Cheftræner: Han kan nå hele vejen

Tobias Bech Kristensen har spillet i Viborg, siden han var 11 år gammel, og derfor er det blevet et trygt sted for ham at færdes.

Fodboldklubben sørger for at støtte det unge talent efter bedste evne. For spørger man Viborgs cheftræner, Steffen Højer, ser fremtiden lys ud for stortalentet.

- Han er et kæmpe talent. Det tror jeg ikke er nogen hemmelighed. Han kan nå langt. Jeg tror virkelig på, at han kan nå hele vejen, ham her.

- Niveauet er højt. Han kommer snart med i truppen, og det fortæller også lidt om hvilket talent, vi har med at gøre, siger Steffen Højer. 

Tobias Bech Kristensen tror også selv på, at potentialet rækker til noget stort.

- Jeg tror, det er større end til at spille i Viborg, hvis jeg bliver ved med at gøre det godt. Så på et tidspunkt kan det godt være, jeg skal væk. Men lige nu fokuserer jeg bare på at spille her, siger han.

Midtbanetalentet har indtil videre spillet tre kampe for Viborgs førstehold.