16-årig anholdt for røveri på gaden i Herning

En 38-årig mand blev torsdag aften udsat for et væbnet røveri ved et busskur i Herning. En 16-årig dreng er blevet varetægtsfængslet i fire uger.

anholdt.jpg
Foto: Arkiv

Klokken 21.19 fik politiet en anmeldelse om væbnet røveri i Herning. En 38-årig mand havde gået på Brændgårdvej og passerede et busskur med to drenge. Den ene af drengene truede den 38-årige med noget, der lignede en kniv og røvede omkring 1.000 kroner fra ham.

- Offeret gav et så godt signalement af røveren, at en patrulje kunne køre til Gullestrup og anholde en 16-årig dreng, fortæller politikommissær Henning Præstegaard.

Den 16-årige blev i dag fremstillet i et grundlovsforhør, hvor han efterfølgende blev varetægtsfængslet i foreløbig fire uger. 

Hunde fandt penge og saks
Efter anholdelsen søgte en af politiets hunde efter spor ved busskuret. Hunden fandt halvdelen af udbyttet fra røveriet og en saks, som politiet formoder, er blevet brugt ved røveriet. Den anden person i busskuret har politiet ikke nogle spor efter.
- Det er bekymrende, at folk bliver udsat for røveri, når de færdes på åben gade. Vi oplever desværre med jævne mellemrum, at det sker. Vi har på det seneste flere tilfælde fra gågaden, siger Henning Præstegaard.

Politikommissæren anbefaler, at hvis man bliver udsat for et røveri, så skal man ikke gøre modstand.

Ifølge aoh.dk er det fjerde gang på kort tid, at unge under 18 år bliver sigtet i lignede sager i Herning og Ikast-Brande Kommuner.