150 smågrise døde i gylleudslip

Et mindre gylleudslip på en gård i Tøndering ved Durup kostede tirsdag aften 150 smågrise livet.

Kort før klokken 20 tirsdag aften rykkede Skive Brandvæsen ud til et mindre gylleudslip på en gård i Tøndering ved Durup. Landmanden Christen Pedersen var netop blevet færdig med at suge gylle ud fra stalden, da en ventil satte sig fast, som gjorde at gyllen løb tilbage i stalden. 150 smågrise, der var i stalden døde, fordi de blev kvalt af gassen fra gyllen.

- Det er vi selvfølgelig kede af. Der var et tilbageløb fra gylletanken til stalden, så gyllen er kommet tilbage. Her er grisene så blevet kvalt af at indånde gassen fra gyllen, fortæller landmand Christen Pedersen.

Brandvæsen tjekkede for miljøskade

Da uheldet skete alarmerede landmanden brandvæsenet, der hurtigt rykkede ud. I første omgang tjekkede de for, om gyllen var løbet ned i den nærliggende Hinnerup Å. Men efter en god times tid, kunne brandvæsenet konstatere, at der ikke var sket nogen skade efter uheldet i gylletanken.

- Der var ingen skader, vi kontrollerede ved åen og i dag har vi vores miljøafdeling ude og kigge på det, fortæller Jan Christensen, indsatsleder ved Skive Brandvæsen.