150 millioner sparet på flybilletter

Det er nu et år siden, Karup Lufthavn bød velkommen til flyselskabet Norwegian og endnu en rute mellem Karup og København. Ruten har vist sig som en kæmpe succes og sparet passagererne for et trecifret millionbeløb.

Siden Norwegian og Cimber for et år siden indledte priskrigen på flyruten Karup-København, har de midt- og vestjyske flypassagerer sparet 150 millioner på flybilletter, anslår Karup Lufthavn.

- Der er kommet konkurrence på. Der er to selskaber, de flyver lidt i konkurrence med hinanden. Vi har jo en pris der ligger helt nede omkring 400 kroner på en retur til København, så det er helt klart det, der er årsagen, siger Direktør i Karup Lufthavn, Erik Jakobsen.  

Tidligere lå billetpriserne typisk mellem 1200 og 2900 for en retur mellem Karup og København. Men efter Norwegian er begyndt at konkurrere med Cimber ligger billetpriserne nu mellem 400 og 1600 for en retur.

Gevinst for midt- og vestjyske virksomheder

Virksomheden Unimerco i Sunds er et af de steder, der virkelig mærker den øgede flykonkurrence i Karup.

 - Vi har en dramatisk sænkning i de gennemsnitlige rejsepriser. Det vil sige, at det er meget store besparelser, vi får ud over den større fleksibilitet, der er kommet i de flere afgange, siger direktør i Unimerco, Kenneth Iversen.

Unimerco har godt 1000 flyrejser årligt mellem Karup og København, og de billige billetter har sparet virksomheden et seks cifret beløb.

Der er dagligt 14 afgange fra Karup til København.